
Ostesmaking med Kathrin Aslaksby
Bli med budeia Kathrin Aslaksby på en smaksreise av de sjeldne, og lær om stølskultur og tradisjon.

Bli med på gode smaksopplevelser med Kathrin Aslaksby
I tradisjonsfylte Valdres driver Skimaker’n og Budeia gård, støl og mikroysteri. Her endres driften i tritt med sesongene, fra sommere fylt med ysting og stølsliv – til vintere og kurs i skimaking på gården.
Om aktiviteten
Bli med budeia Kathrin på en unik reise i mattradisjoner fra fjellet.
I samarbeid med Olestølen tilbyr vi to varianter av foredrag – som kan oppleves hver for seg, eller kombineres.
Ostesmaking på Filefjellstuene (60-90 min.)
Ostesmaking på Filefjellstuene med foredrag om ysting og høsting av naturen på stølen og i fjellet. Budeia guider deg gjennom en unik smaksopplevelse av prisbelønte oster, krydret med foredrag om hvordan smaken fra fjellet påvirker osten, budeia og stølstradisjonene.
Kathrin tar deg med på en sensorisk reise fra tradisjonell brunost og pultost, til modna kremost og brie, og gir deg en forståelse av hva som karakteriserer de ulike osteslagene.
Ostemakingen kan også kombineres med Thomas Aslaksby sitt foredrag om ski og skimaking.
Bestill nåKlar for en uforglemmelig smaksopplevelse?
Kontakt oss for en prat om tilgjengelighet på ønsket dato, og få et uforpliktende tilbud!
Om kursholderen
Budeia på stølen, Kathrin H. Aslaksby, er utdannet naturforvalter, pedagog, yster og naturveileder. Kathrin er inspirert av måten å bruke, men ikke forbruke, naturressursene i tradisjonell stølsdrift.
Dyra høster næring i fjellet og gir oss både kjøtt og melk til foredling. Dyra igjen gir levekår for et mangfold av arter ved å beite i landskapet - et samspill hun synes er både fascinerende og bærekraftig på lang sikt.
Å kunne formidle livet i skjæringspunktet mellom natur og kultur i praksis, gjennom kurs og eget liv, er både spennende og føles meningsfylt.