Historien bak maten

På Filefjellstuene engasjerer vi oss i maten vi serverer.

Vi samarbeider med lokale matprodusenter, hvor vi vet dyra har levd gode liv og grønnsakene har hatt naturlige vekstvilkår. Slik at du skal få smake råvarer fra fjell- og fjordområdene rundt oss, som reinsdyr fra Filefjell, poteter dyrket i nabobygda Lærdal eller Valdres Ost. Mat er mer enn kun å spise. All mat har en historie, og vi er stolte av å fortelle deg historien bak det du får servert hos oss.

Filefjell Tyin Grei FBF 00051 Foto Sverre Hjornevik (1)

3-retters middag

Velkommen til bords! Hver dag kl. 19.00 serverer vi en nøye sammensatt 3-retters middag. 

Vi ønsker å gi deg en ekstraordinær opplevelse, med smakfulle råvarer, forfriskende drikke, historien bak maten og en avslappet atmosfære.  

Menyene våre endres med årstidene, tilgjengeligheten av råvarer fra matprodusenter og naturen rundt oss. Kokkene våre er opptatte av å lage varierte menyer med kontraster i smak og utseende, basert på råvarer som reinsdyr, lam, storfe, fjellørret og lokale grønnsaker og frukt. Vår egen konditor sørger for en søt avslutning på måltidet, med sine håndlagede desserter og kaker.

Bordreservasjon gjøres på tlf 46 665 665 eller booking@tyin.no senest dagen før du ønsker å spise hos oss. Barna kan få servert sin egen 3-retters småfolkmeny. Vi har vegetaralternativer og tilpasser til matintoleranser, bare gi oss beskjed ved bordbestilling.

DSC0538 Edit

Lunsj

Nyt en deilig lunsj i tradisjonsrike omgivelser, hvor kvalitet og gjestfrihet står i fokus.

Hver lørdag og søndag kl. 12-17 serverer vi våre hjemmelagede lunsjretter. Vi varierer vår lunsjmeny gjennom året, og tilbyr både store og mindre retter – og søte fristelser laget av vår konditor. Når været innbyr til det kan du gjerne nyte lunsjen på vår terrasse, med raus utsikt rett til fjells.

SCO 21.12.23249449

Frokost

Se frem til en rolig smakfull start på dagen med vår deilige frokostbuffet!

Vi serverer nystekte brødvarer, mye godt pålegg, frukt og hjemmelagde overraskelser mellom kl. 07-09 hver dag. Frokost bestilles senest dagen i forveien på tlf 46 665 665 eller på booking@tyin.no (dersom du ikke allerede har frokost inkludert i din rombestilling). Du må ikke bo hos oss for å nyte vår frokostbuffet – alle som vil er hjertelig velkommen!

Frokostbuffet på Filefjellstuene

Fjellpuben

Et glass før middag, en god bok fra vårt fjellbibliotek, brettspill, eller planlegging av morgensdagens tur – velkommen til Fjellpuben!

I kjelleren på Filefjellstuene finner du vår koselige «hangout» og møteplass, med komfortable sittegrupper og servering med alle rettigheter i baren. Fjellpuben har variable åpningstider gjennom året, men har normalt åpent fra kl. 17.00 og utover kvelden fredag-søndag – og oftere i ferier/høytider. Du får informasjon om åpningstider når du sjekker inn hos oss.

IMG 2392 19704942 Foto Stine Østby