Velkommen til et snøsikkert vintereldorado! Her har vi herlige vintre med snø og ofte skimuligheter langt uti mai. Filefjellstuene ligger omkranset av Tyin Filefjell skisenter, med ski in-ski out direkte i anlegget (kommer sesongen 2024-2025). Vi har også preparerte langrennsløyper rett i nærheten, og et rikt utvalg av topptur- og fjellskiturmål som passer alle fra nybegynnere til viderekomne. 

Lekne dager i skisenteret

Tyin Filefjell skisenter er et spennende anlegg for skifolk på alle nivåer. Fra skiheisens endestasjon (1 280 m.o.h) kan du se flere titalls fjelltopper over 2000 meter. Anlegget har 4 heiser og 16 nedfarter, i tillegg til svært gode heisbaserte frikjøringsmuligheter når vær- og skredforhold tilsier at dette er trygt.

Kjøp heiskort på tyin.no og gli rett inn i skianlegget fra Filefjellstuene.

All info om skisenter her
SCO 5.3.2011460

Fjellski

Fjellområdene rundt Filefjellstuene er perfekte å utforske på fjellski. Spesielt er senvinteren og vårsesongen fin, når skarelaget bærer godt, sola varmer, og lyngen titter frem og lager herlige rasteplasser midt i vinterlandskapet. Populære turmål på fjellski nærområdet er Varhovdstind, Sulebu og Suletind.

Venner som går langrenn på Filefjell

Toppturer på ski

Tyin Filefjell er et mekka for toppturer! Enten du spenner på deg skia utenfor Filefjellstuene, ved skisenteret, eller kjører til fylkesveg 53 Tyin/Årdal, E16 retning Vang eller retning Lærdal – kan du velge og vrake blant turmål for ulike nivåer. Det er enkelt å planlegge fine turer hvor man ikke må bevege seg inn i skredterreng. 
 
Populære toppturmål i nærområdet vårt er Skørsnøse (1453 m), Finndalshorn (1256 m), Tyinstølsnøse (1386 m) og Øvre Salen (1588 m). Vurder alltid vær- og skredforhold når du legger ut på topptur, og ha med skredutstyr som du vet hvordan å bruke. Hvis du ønsker mer kompetanse om trygg ferdsel i vinterfjellet, arrangerer våre dyktige guider i Tyin Aktiv skredkurs gjennom vinteren.

Se flere forslag til toppturer i nærheten av Filefjellstuene her

Randonee Tyinfilefjell April 2023 Foto Yngve Ask

Trugeturer

Å gå på truger en morsom og effektiv måte å seg frem i vinterlandskapet på. Historiske Kongevegen går rett forbi oss her på Filefjellstuene, og er svært populær for trugeturer når snøen bærer. Tidlig eller sent om vinteren er det også mange fjelltopper i nærområdet som er godt egnet for trugeturer - som Tyinstølsøse, Galden og Hødntind.  

Hvis du ønsker en virkelig spektakulær trugetur, anbefaler vi å ta kjøreturen vestover til Årdalstangen, opp verdens bratteste (!) veitunnel Ofredalstunellen, og opp til Seimsåsen. Herfra kan du gå til Paradisjuvet, med nydelig fjordutsikt og dramatiske fjellsider ned i fjorden.  

Destinasjonens guideselskap, Tyin Aktiv, tilbyr guidede trugeturer på forespørsel

Snowshoeing At Tyin (1)

Fottur på Vestlandet

Med vår beliggenhet midt mellom øst og vest, kan vi tilby det beste fra to verdener når det gjelder vær og klima: Sikre snøforhold her på Tyin Filefjell, og milde vintre kun 40 min kjøring unna. I nabokommunene Lærdal og Årdal kan du ofte gå fotturer på vinteren. En av våre favoritter er Vetanosi (1134 m) i Lærdal, som starter på merket sti ved Fodnes fergekai. Her går du i vakker furuskog i starten, før det åpner seg et mektig skue utover Sognefjorden, Årdalsfjorden, Lærdalsfjorden og Lustrafjorden.

Et annet, flott turmål på beina vinterstid, er Utladalen i Øvre Årdal. Dette er Norges dypeste dalføre, med blant annet merket sti inn til Norges høyeste, uregulerte foss – Vettisfossen. Snømengdene varierer fra år til år.  Utladalen er et fantastisk turområde også sommerstid, med både familievennlige turer, og bratte og krevende turer – som Hjelledalsrunden.

2 2